dinsdag 27 mei 2014

GIMP downloaden

GIMP is een gratis, open source tool waarmee je foto's maken en bewerken.
GIMP is al meer dan twee decennia en ontwikkeling is stabiel over de jaren. De nieuwste update voor GIMP geeft een hoop nieuwe features en een blik in de toekomst voor deze ongelooflijke open source beeldbewerkingsprogramma.
Functies
Alle functies van GIMP zijn nog aanwezig. U kunt uw eigen foto's met tools voor het airbrushen, penciling, klonen, en het creëren van gradiënten. Ervaren gebruikers kunnen hun eigen borstels en patronen om later gebruik te maken. GIMP kunnen gebruikers ook beelden in het programma geïmporteerd manipuleren. U kunt bijsnijden, tekst toevoegen, resize, en maak geneste lagen. Er is zelfs een manier om je creaties te animeren.
Nieuwe aanwinsten
GIMP is nu bijgewerkt met veel user interface tweaks om de applicatie toegankelijk te newbies maken. De grootste interface van toevoeging is de mogelijkheid om te bewerken in een-venster. GIMP-versies van het verleden trok kritiek voor hun verwarrende interfaces, maar de ontwikkelaars zijn veel van deze kwesties aanpakken in deze nieuwste versie. Terwijl de single-window mode is groot, het is ook teleurstellend dat er geen manier is om meerdere projecten naast elkaar te bekijken.
Andere bijgewerkte functies zijn gemakkelijker tekstbewerking, geneste lagen groepen, en een verschuiving naar het gebruik van de Generic Graphics Library (GEGL), dat is een meer geavanceerde beeldverwerking kader. GEGL werd introduceerde een paar jaar terug in een developer versie en heeft nu zijn weg gevonden naar de sable, consumentenversie. GIMP ontwikkelaars hopen om volledig te verplaatsen naar gegl door versie 2.10. Een van de grote voordelen van het gebruik GIMP GEGL is de mogelijkheid voor niet-destructieve bewerking en snelle-dieptebeelden.
GIMP nu alleen bespaart op de eigen XCF formaat naar lagen en andere bestanden manipulatie informatie te behouden. Gebruikers kunnen nog steeds kiezen om op te slaan in diverse formaten zoals JPEG en PNG, maar zal moeten "exporteren" het project in plaats van sparen. Dit volgt in de voetsporen van Adobe Photoshop.
De laatste GIMP is beter dan ooit. De ontwikkelaars zijn het nemen van de gebruikerservaring serieus in overweging en zijn het versnellen van de ontwikkeling voor deze toch al geweldige foto-editor.
Recente wijzigingen
Voor een volledige lijst van veranderingen, zie hier.
GIMP ondersteunt de volgende formaten
BMP, GIF, JPG, PCX, PNG, PS, TIF, TGA, XPM
GIMP downloaden